Здравейте колеги. Значи проблема е следния ... снощи се прибрах към Варна след околко 60км извънградско спокойно каране макс.120км/ч никакъв проблем с колата. Днес следобед решавам да излизам... паля колата и се чува едно чукане като на клапан или повдигач... подам газ усилва се ... 5 мин. работи колата и реших да не я карам. След около 3 часа пак реших да запаля и пак същата работа. ;( маслото на 2-3 дена го проверявам малко да мръдне и допълвам ... та следя си я редовно не съм я пържил, рядко я настъпвам в обороти над 4500... Та какво може да е, дали някой клапан или нещо по надолу към лагерите ? Споделете за читав сервиз във Варна в който майсторите наистина разбират от Алфи,че не ми се ходи при пишман майстори?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Май ще раждаме ...
Collapse
X
-
Само да не е маслена помпа, че на един приятел със 155 така му отказа маслената помпа и му тракаше по същия начинАко в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
-
Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщениепаля колата и се чува едно чукане като на клапан или повдигач... подам газ усилва се!!sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Маслото Селения 20к на 8000км. го смених предното това е на 6500км в момента и съм решил следващото да бъде Селения Рейсинг 10в60 ... иначе колата я имам от година и половина и съм и навъртял 25 000км като я взех го смених маслото,след 10к пак смених след 8к смених и това е за сега наближава му на 6500км е ама май в бокса ще минава първо. Та се чудя за читав майстор във Варна който е правил Туйн Спарк ?! Споделетеex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT
Comment
-
Преди малко запалих колата и изненада... няма чукане няма нищо?!?!? изчаках я няма нищо нормален шум от вариатора само ... покарах я поразтрих я за дето ме вкара в някви мисли и няма чукане ... кво става ?!?!Явно колкото я глезя толкова ми се прави на важна ?!
ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT
Comment
-
Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение... Явно колкото я глезя толкова ми се прави на важна ?!Резвай си я от време на време, алфа е това
Все пак се вслушвай в двигателя периодически_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
за чукането
Аз да изкажа компетентно мнение като човек който е чупил биела на туинспарк (именно след 60 км по магистралата) - ами ако е проблема нещо в тея лагери, точно чукане си е, отчетливо едно такова (но все пак при мен в блока отстрани имаше дупка колкото юмрук), отначало леко, ама като дадеш газ - повече... Все пак не ми се вярва да е това, щом е престанало казваш. Съвета ми е да идеш да видят колата профилактично на кадърен сервиз, отдолу картера нали е със силикон а не със гарнитура (тъй мисля), жертвай едни 50 лв например, но като го свалят и ще видят дали има разхлабен лагер например (казвам ти поне от това дето аз съм виждал, сам си свалях биелните лагери и разгледах там какво се случва около коляновия вал).
Превантивно не вдигай за дълго време високи обороти д ацедиш колата, щото мен така ми изяде главата.
Успех!Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
Comment