Известие

Collapse
No announcement yet.

Май ще раждаме ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Май ще раждаме ...

Здравейте колеги. Значи проблема е следния ... снощи се прибрах към Варна след околко 60км извънградско спокойно каране макс.120км/ч никакъв проблем с колата. Днес следобед решавам да излизам... паля колата и се чува едно чукане като на клапан или повдигач... подам газ усилва се ... 5 мин. работи колата и реших да не я карам. След около 3 часа пак реших да запаля и пак същата работа. ;( маслото на 2-3 дена го проверявам малко да мръдне и допълвам ... та следя си я редовно не съм я пържил, рядко я настъпвам в обороти над 4500... Та какво може да е, дали някой клапан или нещо по надолу към лагерите ? Споделете за читав сервиз във Варна в който майсторите наистина разбират от Алфи,че не ми се ходи при пишман майстори?
    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Само да не е маслена помпа, че на един приятел със 155 така му отказа маслената помпа и му тракаше по същия начин
    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Почти сигурно лагери на колянов вал. С какво масло я караш и кога си я купил?
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Лагер, не чука "като клапан или повдигач".

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
          паля колата и се чува едно чукане като на клапан или повдигач... подам газ усилва се!!
          Като, не като . . То ще си каже момчето като какво чука, дано да не съм прав.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Маслото Селения 20к на 8000км. го смених предното това е на 6500км в момента и съм решил следващото да бъде Селения Рейсинг 10в60 ... иначе колата я имам от година и половина и съм и навъртял 25 000км като я взех го смених маслото,след 10к пак смених след 8к смених и това е за сега наближава му на 6500км е ама май в бокса ще минава първо. Та се чудя за читав майстор във Варна който е правил Туйн Спарк ?! Споделете

Comment

Доколкото знам, местните твинспаркаджии ползват Бончо. Сервизът му бил някъде до гарата, аз не съм имал честта да ходя при него (слава Богу! ), нека колегите кажат адреса.
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Преди малко запалих колата и изненада... няма чукане няма нищо?!?!? изчаках я няма нищо нормален шум от вариатора само ... покарах я поразтрих я за дето ме вкара в някви мисли и няма чукане ... кво става ?!?! Явно колкото я глезя толкова ми се прави на важна ?!

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
                  ... Явно колкото я глезя толкова ми се прави на важна ?!
                  Ами ти сам каза, че над 4500 оборота рядко си вдигал Резвай си я от време на време, алфа е това

Все пак се вслушвай в двигателя периодически
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

0899968916 => Търсиш Бончо, до КАТ се намира сервиза. В случай, че все пак решиш да я чуе някой, който разбира.
                    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                    Audi A4 1.9 TDI

Comment

за чукането

Аз да изкажа компетентно мнение като човек който е чупил биела на туинспарк (именно след 60 км по магистралата) - ами ако е проблема нещо в тея лагери, точно чукане си е, отчетливо едно такова (но все пак при мен в блока отстрани имаше дупка колкото юмрук), отначало леко, ама като дадеш газ - повече... Все пак не ми се вярва да е това, щом е престанало казваш. Съвета ми е да идеш да видят колата профилактично на кадърен сервиз, отдолу картера нали е със силикон а не със гарнитура (тъй мисля), жертвай едни 50 лв например, но като го свалят и ще видят дали има разхлабен лагер например (казвам ти поне от това дето аз съм виждал, сам си свалях биелните лагери и разгледах там какво се случва около коляновия вал).
                      Превантивно не вдигай за дълго време високи обороти д ацедиш колата, щото мен така ми изяде главата.
                      Успех!
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                      X